DiBO önkiszolgáló autómosó technikai specifikációi
Nyomtat

ÁPOLÓ VIASZ PROGRAM

A DiBO PRÉMIUM ÖNKISZOLGÁLÓ AUTÓMOSÓ RENDSZER MOSÁSI PROGRAM VÁLASZTÉKA

ÁPOLÓ VIASZ

(alaprendszer része)

Felületápoló és cseppmentes száradást elősegítő permet. Használata hosszútávon védi a jármű fényezését, valamint segíti a gyors és cseppmentes száradást. A programot minden esetben a foltmentes öblítéssel kell folytatni, melynek végeztével a jármű felületén UV védelmet biztosító bevonat jön létre a lakk megóvására.

A DiBO önkiszolgáló autómosó rendszerek egyik legalapvetőbb programja, magasnyomású üzemben biztosítja a viasz ápolóanyag hatékony felvitelét a járművek felület védelmére, ápolására. Alkalmazásával vékony filmréteg jön létre a jármű felületén, mely a termék összetételétől függően vízlepergető hatású, felület fényesítő, UV védő, vagy a könnyebb tisztítást lehetővé tevő védőréteget képez.

MENNYI VIASZ SZÜKSÉGES EGY AUTÓRA?

Meglepő módon igen kevés ápolóanyag felvitele szükséges egy átlagos gépjármű felületére.
A felhasznált anyag típusától függően összesen 6-7g wax mennyiséget javasolnak a vegyszergyártók a gépkocsi felületére juttatni.

Tekintettel arra, hogy az átlagos önkiszolgáló autómosó felhasználó a kelleténél sokkal több időt szán erre a programra, a rendszergyártók a túladagolás ellen kisebb teljesítményű vegyszeradagolókkal védekeznek. Megjelenésükben ezek az eszközök azonosak a többi programhoz használtakkal, azonban adagolási értékük ezeknek csupán töredéke azonos százalékos értékbeállítás mellett.

Felhasználóként a legjobb alkalmazási módszer a jármű egy-egy sarkából 10-10 mp időtartamban, felhőszerűen felvitt viasz ápolóanyag.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ÁPOLÓ VIASZ PROGRAM?

Számtalan gyártó, sokfajta viasz terméke áll az üzemeltető rendelkezésére. A termékben alkalmazott alapanyagoktól függően más-más hatás érhető el az alkalmazásukkal.

Az adagolás során oda kell figyelni, hogy az adott wax anyag milyen viszkozitású.
A túl sűrű anyag adagolása nehézkesebb, ezért ezeket gyakran előhígítják. Érdemes a hígítás során ozmózis szűrt vizet használni, így elkerülhető az anyag csomósodása.

A viasz ápolási program önálló, számítógép által vezérelt vegyszeradagolóval szerelt, melynek adagolási mértéke bármikor – akár távoli eszközről is – fokozatmentesen szabályozható.

MILYEN GÉPÉSZETI RÉSZELEMEKBŐL ÉPÜL FEL AZ „ÁPOLÓ VIASZ’ PROGRAM OPCIÓ?

  • Magasnyomású pumpa üzemi nyomás és melegvíz áram
  • Dedikált vegyszeradagoló berendezés
  • Magasnyomású mosólándzsa
  • Programválasztó gomb a kezelőfelületen