DiBO önkiszolgáló autómosó technikai specifikációi
Nyomtat

FAGYVÉDELEM A DiBO ÖNKISZOLGÁLÓ AUTÓMOSÓ RENDSZEREKBEN

Az alábbiakban a DiBO önkiszolgáló autómosó berendezések fagyvédelmi áramoltatórendszerét mutatjuk be részletesen.

Fagyvédelmi áramoltatás és áramszüneti fagyvédelem a DiBO önkiszolgáló autómosó rendszerekben

Valamennyi DiBO önkiszolgáló autómosó berendezés fagyvédelmi rendszerrel kerül felszerelésre a téli üzembiztonság megteremtésére. A fagyvédelem egy zárt rendszerben megvalósuló folyadékáramlásnak köszönhető. Ennek a rendszernek része a folyadékgyűjtő és tárolótartály, az áramoltató szivattyú, illetve azok a kültérben elhelyezett tömlőpályák és szerelvények, melyek fagyvédelme kritikus fontosságú a téli időszakban. A létesítmény alépítményének kivitelezése során a DiBO által meghatározott és műszaki rajzokon bemutatott csőhálózat beépítése szükséges egy padlózati szint alá süllyesztett tartállyal.

A DiBO gépészeti rendszer az ebben a hálózatban, illetve tartályban áramló és tárolt vizet keringteti egy beépített szivattyú segítségével. A rendszer működése során a tartályból felvett víz a magasnyomású tömlőrendszeren keresztül áramolva eljut a mosóterekben elhelyezett mosóeszközökhöz, illetve ezeken kilépve a padlózatra rögzített eszköztárolókba. Valamennyi eszköztároló fenékelvezetéssel rendelkezik, amely az alépítménybe beépített csőhálózatokon keresztül vezeti vissza a folyadékot a fagymentesítési gyűjtőtartályába.

A folyamat innen indul újra.

Elektromos kiegészítő vízmelegítő a gyűjtőtartályban és szigetelt kábeltálca rendszer

Az adott létesítmény mosóbeállóinak számától, illetve a mosóterekbe telepített eszközök számától és típusától függően szükség lehet a fagymentesítési gyűjtőtartályban lévő és áramló víz kiegészítő melegítésére. Ezt egy villamos üzemű fűtőbetéttel oldjuk meg a rendszerről vezérelve. Elsősorban a hidegebb földrajzi telepítési helyszíneken szintén lehetőség van a gyári épületszerkezethez tartozó – tömlőpályák elvezetésére szolgáló – kábeltálcák szigetelésére, illetve elektromos fűtésére.

Fagyvédelem villamos üzemszünet esetén is!

Minden üzembe helyezett DiBO önkiszolgáló autómosó alapáron tartalmazza a villamos üzemszüneti fagyvédelmet. Ez a funkció a vezetékes vízcsatlakozás alapnyomását használja a működése során. A zárt fagymentesítési áramoltatás áramszüneti, vagy bármilyen műszaki okból történő megszűnése esetében egy normál üzemben zárt kiegészítő szelep kinyílik és a védendő kültéri rendszerelemekre engedi a vezetékes vízáramot.

Ez az ideiglenes áramlás védi meg ezeket a fontos részegységeket a hiba megszűntéig.