DiBO önkiszolgáló autómosó technikai specifikációi
Nyomtat

KEFÉS MOSÁSI PROGRAM

A DiBO PRÉMIUM ÖNKISZOLGÁLÓ AUTÓMOSÓ RENDSZER MOSÁSI PROGRAM VÁLASZTÉKA

KEFÉS MOSÁS 

(opcionális funkció)

A program során a berendezés erősen habzó mosószeres oldatot adagol a kefével felszerelt mosólándzsán keresztül. A nagy mennyiségben kiáramló folyadék és a minőségi sertésszőrből készült kefe garantálja a jármű felületének hatékony, ugyanakkor gyengéd tisztítását.


A DiBO önkiszolgáló autómosó rendszerek opcionális mosási programja, mely az egyre hatékonyabb tisztítószereknek köszönhetően napjainkra már veszített jelentőségéből.

KIKNEK FONTOS A “KEFÉS MOSÁS” PROGRAM OPCIÓ?

A kefés mosás programot elsősorban azoknak a végfelhasználó ügyfeleknek ajánljuk, akik csak nagyon ritkán tisztítják gépjárművüket és esetenként akár évszakos szennyeződéseket kénytelenek eltávolítani a jármű felületéről.

A kefés mosás használatát javasoljuk a nagyobb haszongépjárművek esetében is, melyek gyakrabban szennyeződnek sárral, vagy zsíros lerakodásokkal. Ezek eltávolítása lényegesen gyorsabb és hatékonyabb a kefés mosási programmal.

A hatékony tisztítás egyik alapvető összetevője maga a fizikai tényező (kontaktus és annak ereje), mely a kefés mosás program esetében a lehető legmarkánsabban van jelen. Szemben a többi mosási programmal, ebben az esetben konkrét fizikai kapcsolat jön létre a tisztított felület és az eszköz között.

Ennek az erős fizikai hatásnak köszönhetően egyes más tényezők aránya csökkenthető. Nyári hónapokban például lehetőség van a vízhőmérséklet csökkentésére a programpont alatt. A kefés mosási program alatt ugyanis a fizikai kontaktus jóvoltából alacsonyabb vegyszer koncentráció is elégséges, szemben a samponos mosási programnál alkalmazottal.

SÉRÜLHET-E A JÁRMŰ FELÜLETE?

A kefés eszköz alkalmazásával szemben mindig is a felületet érő esetleges káros hatást hozták fel ellenérvként. Ennek valóban van némi kockázata, azonban a DiBO önkiszolgáló autómosókban az alábbi módon csökkentettük a felület sérülésének kockázatát:

  1. Mindig üzem alatt (folyadékáramlás) szabad csak a kefés mosólándzsát a felületen alkalmazni.
  2. A kefés mosólándzsán keresztül a többi mosási programhoz hasonlóan, 14 liter/perc folyadék áramlik, megvédve ezáltal a fényezést a sörtékre tapadt szemcsék káros hatásaitól.
  3. Minden esetben speciális, erre a célra fejlesztett, erős kenő hatású vegyszert alkalmazunk a tisztítás során.
  4. Kizárólag állati eredetű, természetes szálakat tartalmazó keféket használunk.

HOGYAN MŰKÖDIK A “KEFÉS MOSÁS” PROGRAM?

A DiBO rendszerek esetében egyedülálló módon, magas vízárammal üzemel a kefés mosási program. Szemben más rendszerekkel, a DiBO önkiszolgáló autómosóknál a kefés mosási program alatt is a magasnyomású pumpa és annak folyadékáteresztő képessége biztosítja a mindent elsöprő áztató hatást.

Percenként 14 l, azaz egy teljes vödör víz akadályozza meg, hogy a felületen vagy az eszköz szálain esetleg megtapadó részecskék kárt tegyenek a jármű fényezett felületében. A DiBO berendezések esetében a számítógép által vezérelt folyékony vegyszeradagolóknak köszönhetően különállóan szabályozható a samponos és kefés program alatt alkalmazott vegyszerkoncentráció mértéke. Ez utóbbinak köszönhetően biztosítható a költséghatékony és biztonságos programműködés.

MILYEN GÉPÉSZETI RÉSZELEMEKBŐL ÉPÜL FEL A „KEFÉS MOSÁS” PROGRAM OPCIÓ?

  • Magasnyomású pumpa üzemi nyomás és vízáram
  • Dedikált vegyszeradagoló berendezés, egyedileg szabályozott vegyszerkoncentrációs értékkel
  • Természetes szőrrel ellátott kefés mosólándzsa
  • Programválasztó gomb a kezelőfelületen