DiBO önkiszolgáló autómosó technikai specifikációi
Nyomtat

VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉS A DiBO ÖNKISZOLGÁLÓ AUTÓMOSÓ RENDSZEREKBEN

A DiBO önkiszolgáló autómosó berendezések kizárólag lágyított vizet használnak a mosási ciklusokban, ezzel védve a berendezés részegységeit a vízkő lerakódásoktól.

Minden DiBO önkiszolgáló autómosó berendezés működési folyamatának első és legfontosabb részeleme a betáp oldali vízlágyító berendezés és az ehhez kapcsolt lágyított vizet tároló, 1.000 literes folyadéktartály. Ennek az eszköznek a segítségével a hálózati vízcsatlakozáson keresztül érkező víz annak keménységétől függetlenül – egy kalibrálást követően – lágyításra kerül. Ettől a ponttól kezdődően a teljes rendszerben kizárólag 0 keménységi értékre lágyított víz kering.
Ezzel a nagyon fontos üzemeltetési móddal teljes egészében kizárható bármilyen vízkőlerakodás, ami lényegesen hosszabb élettartamot garantál valamennyi kritikus rendszerelem számára.

MINDIG BIZTONSÁGBAN – ÜZEMSZÜNET NÉLKÜL

Valamennyi beépített vízlágyító berendezés ikeroszlopos, folyamatos (váltott) üzemű, mennyiség vezérelt, ioncserés elven működő vízlágyító berendezés. A VAD PRO S vízlágyító berendezések a hagyományos ioncserélő vízlágyítók klasszikus tagjai. A vezérlőfej gyárilag tartalmazza a teljes programot, így a helyszínen csak néhány, beépítési körülménytől függő paramétert kell betáplálni.
A regenerálás a készülék maradék kapacitásától függően, az éppen működő oszlop kimerülése után azonnal végbemegy, majd a regenerált oszlop tartalékba áll.

A berendezések működése gazdaságos, felügyeletet nem igényelnek. A készülékeket különálló regeneráló sóoldat tároló tartállyal szállítjuk, mely biztosítja a könnyebb mozgathatóságot és a rugalmas elhelyezést.

A regeneráláshoz a berendezés tömény sólevet használ, melyet a különálló sóoldó kabinetbe töltött regeneráló só automatikus feloldásával készít. Mivel a berendezés kétoszlopos kivitelű, a működés folyamatos jellegű, azaz a regenerálások alatt is van lehetőség lágyvíz kiadására.

A vízlágyító berendezésekre vonatkozó részletes műszaki adatokat az alábbi linkeken keresztül érheti el:

https://www.bwt.com/hu-hu/-/media/bwt/hu/documents/bwt-vad-45_60_80_100-pro-s-cl_vzlgyt-berendezs-adatlap.pdf?rev=bb5bbccd82894b02b30bbbde0ef48237

https://www.bwt.com/hu-hu/-/media/bwt/hu/documents/bwt-vad-10_15_25_30-pro-s-cl_vzlgyt-berendezs-adatlap.pdf?rev=310735aa44e64bd68c68837a75a22bcc

MÉRETEZETT VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉSEK A RENDSZERBE KAPCSOLVA

Mosóbeállók számaBeépített vízlágyító berendezés típusa
2 mosóbeállóVAD 30 PRO S
3-4-5 mosóbeállóVAD 60 PRO S
6 mosóbeállóVAD 80 PRO S
8 mosóbeálló2 darab VAD 60 PRO S, vagy 1 darab VAD 100 PRO (konfigurációtól függően)