DIBO Önkiszolgáló autómosó - Ügyféltér
Nyomtat

ACV Heat Master hőközpont karbantartása

A beüzemelés alkalmával a beüzemelést végző szakember üzemeltetési tájékoztatót tart az ügyfél részére. A kazánberendezés üzemszerű működését minden nap ellenőrizni kell és az esetleg jelentkező meghibásodást késlekedés nélkül jelezni kell a beüzemelést végző szervízcég felé. Az ACV kazánberendezésre 2 év garancia vonatkozik, melynek feltétele a kezelési útmutatóban meghatározott időszaki szerviz szakszerű elvégzése a képviselet által meghatalmazott szervízpartner igénybevételével.

A rendszer részét képező ACV márkájú kazánberendezés üzembe helyezését minden esetben a magyarországi hivatalos képviselet (Vivaco Kft.) által jóváhagyott szervízpartner végzi el. A Radinum Kft. munkatársai a kazán berendezés javítására vonatkozó képesítéssel és engedéllyel nem rendelkeznek, azonban a tapasztalt hibák feltárásával kapcsolatban készséggel állnak rendelkezésükre.

A MINDENNAPOS ÜZEMELTETÉS LÉPÉSEI

Ellenőrizze a berendezés front oldalán található nyomásmérő órán a fűtési kör nyomását. Ez üzemszerű működés esetében 1,5-2 bar közötti értéket mutat. A beüzemelést követő első fűtési (téli) időszak során előfordulhat, hogy a padlófűtési rendszerből korábban el nem távozott levegő nyomáscsökkenést produkál. Ezt körültekintő módon elvégzett fagyálló folyadék utántöltésével kell pótolni. 0,7 bar fűtésköri üzemi nyomás alatt a berendezés működése leáll.

A DiBO autómosó rendszerek folyékony állagú mosóvegyszereket alkalmaznak, melynek ideális használati vízhőmérséklete 40-42C fok. A kazántestben beállított készenléti folyadékhőmérséklet ennél lényegesen magasabb. A használat során szükséges, korábban jelezett elmenő vízhőmérsékletet az üzembe helyezés során a berendezés mögött elhelyezett háromjáratú szelep hőmérséklet szabályozó fejével állítják be.

A hőmérsékleti érték melegvizes mosási programüzem során a DiBO berendezésen elhelyezett hőmérő órán ellenőrizhető. Figyelem! Fontos, hogy az ellenőrzést meleg vizes üzem során ellenőrizze, mert ennek hiányában félrevezető értékeket tapasztalhat.

Amennyiben a használat során a megszokottól eltérő (hidegebb, vagy melegebb) vízhőmérsékletet tapasztal a mosólándzsáknál, ellenőrizze a kazán működését és keverőcsap beállítását, illetve a berendezésen lévő hőmérő által mutatott értéket. Hiba esetén keresse szerviz munkatársainkat!

IDŐSZAKOS ÜZEMELTETÉS ÉS A PADLÓFŰTÉSI RENDSZER KARBANTARTÁSA

Figyeljen oda az előírt kazánberendezés szervízperiódusokra és végeztesse el az időszaki karbantartást.

Ellenőrizze a padlófűtési rendszer töltöttségét. Amennyiben nyomáscsökkenést tapasztal, annak okát minden esetben fel kell tárni. A folyadékpótlás csak fagyálló folyadékkal, szakszerű módon történhet.

Minden fűtési (téli) szezon előtt, vagy szervízbeavatkozást követően ellenőrizni, vagy ellenőriztetni kell a padlófűtési rendszerben lévő fagyálló folyadék fagyási pontját. Ennek értéke minimum -25C fok kell legyen. Az ennél magasabb érték fagyást okozhat a padlófűtési rendszerben, amely súlyos sérüléseket okozhat a padlózatban! A nem ellenőrzött folyadék fagyáspont okozta hibákért és károsodásért cégünk felelőséget nem vállal!

Csak jó minőségű fagyállóval feltöltve használja a rendszert. A rosszabb, gyengébb minőségű fagyálló folyadékok meghibásodást okoznak a rendszerben, melynek javítása rendkívül idő- és költségigényes.

A berendezés kezelési útmutatója az alábbi linken keresztül érhető el.